söndag 2 augusti 2009

Afternoon tea party




























Hade några härliga väninnor och svägerskor över på teparty idag.



Tepartyts meny



Två sorters te: Roibos Heta Stunder (Rooibos, Chili, Kardemumma, kanel, kryddnejlika och svartpeppar) och Jordgubb/champagne köpta i tebutik på Allum, Partille.


Sconesmuffins (recept från tidningen ELLE mat och vin, jan-mars 2009). De fick mkt beröm. De innehåller turkisk yoghurt istället för filmjölk.


Greveost, havtornssylt, björnbärssylt, nyslungad honung från min far och Mackays apelsinmarmelad/champagne.


Tre sorters små sandwishes, recept på http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22779.


Chokladmuffins på bilden, recept på http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22636.


Italiensk biscotti och fyllda chokladkulor.


Kiviks äppelcider Astrakan Guld som vi köpte när vi var i Österlen.






Vill du gå på café och välja Afternoon tea så finns det i Göteborg bland annat på:
SoHo
http://193.138.205.180/~soho/soho/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=

och på George du Wall som ligger brevid Buttericks.

I Stockholm, se artikel i Metro
http://www.metro.se/se/article/2007/02/16/14/0726-45/index.xml

Idag fanns även en artikel i Expressen om Afternoon tea.
http://www.expressen.se/mat/recept/efterratter/1.324292/afternoon-tea-med-gott-sallskap